Göran Petersson

 
 

Målare och tecknare

Göran Petersson föddes i Kalmar 1945. Efter avslutad skolgång i staden utbildade han sig till skyltmålare. Under denna tid höll han även på med restaurering av gamla och antika möbler samt med förgyllningsarbeten av olika slag. Tecknade och målade gjorde han parallellt under denna tid.

I mitten på 70-talet, när hans utställningar började bli uppmärksammade, blev Göran konstnär på heltid. Som de flesta djur- och naturmålare kallar han sig självlärd. Naturen och naturupplevelser har alltid varit hans universitet. Han arbetar företrädesvis med olja och akvarell men är även en skicklig tecknare. Hans kunskaper om naturen, och kanske allra mest ornitologin, tillsammans med ett livslångt tecknande och målande i det fria, har gjort honom till ett aktat namn bland naturmålare.

Göran Petersson är medlem i föreningarna Nordic Wildlife Art, Svenska konstnärer och Konstmajrundan (Öland) i vilka han också är styrelsemedlem.

Representerad finns Göran bl.a. hos Statens konstråd, Dalarnas museum samt ett flertal landsting och kommuner. Han är också anlitad av naturvårdsverket och har fått olika konstnärliga uppdrag av jägarföreningar, skolor, föreningshus samt konstsamlare i hela Europa.

Mer information hittar du på min egen hemsida www.goranpetersson.com eller www.svenskakonstnarer.se

Göran Petersson