Göran Boström

 
 

Göran Boström f.1942

Jag har min ateljé i gränslandet mellan kulturbygd och vildmark i jämtländska Offerdal. Utanför fönstret har jag Brännberget som sluttar ner mot Ivans åker med tillhörande grålador. I andra kanten av åkern rinner Torrån som efter bävrarnas dämningar inte längre är torr. Borta i skogskanten har jag en saltsten och där kan jag i skymning och gryning studera både älgar och rådjur. Björn och lo finns i grannskapet och om jag vill ägna mig åt fjällets fauna och flora har jag bara några mil att åka.
Det är den här bygden som ständigt ger mig motiv och upplevelser. Jag tecknar, målar och skriver. Gärna på plats där det händer. Sitter lika gärna på en stubbe i hyggeskanten eller på en tuva vid fjällmyren med mitt skissblock som hemma i ateljén. Jägare och fiskare där min beväpning lika ofta är en penna eller pensel som bössan.
Jag har skrivit och illustrerat tre egna böcker "Gränsland" (Banums Förlag 1991), "Skogsluft" (Naturia Förlag 1996) och "På andra sidan gärdesgården" (Setterns Förlag 2003) och dessutom illustrerat ett flertal andra böcker. Deltager regelbundet som illustratör och skribent i svensk jakt -och naturpress.

Mer information hittar Du på min egen hemsida
www.naturgalleriet.com

Göran Boström